Firma HOBART opracowuje specjalny rozwiązania do zmywania

PROLITE: to nazwa nowej linii zmywarek do naczyń producenta HOBART z siedzibą w Offenburgu. Aby rozwiązać problemy związane z globalnym łańcuchem dostaw i zapobiec dalszym niedoborom mikrochipów, firma HOBART opracowała specjalny rozwiązanie w zakresie zmywania naczyń z uproszczonym systemem kontroli, które nadal oferuje wysoką wydajność.

Offenburg – Z powodu pandemii przemysł światowy cierpi na długotrwałe trudności z zaopatrzeniem. Firma HOBART, światowy lider na rynku komercyjnych systemów zmywania naczyń, również odczuwa skutki zakłóceń w swoich łańcuchach dostaw – szczególnie w przypadku komponentów wykorzystywanych w jednoprzyciskowym panelu monitora centralnego VISIOTRONIC-TOUCH. Aby nadal móc oferować swoim klientom wysokiej jakości rozwiązania w zakresie zmywania naczyń przy zachowaniu niezawodnych terminów dostaw, firma HOBART zaprojektowała nową tymczasową linię zmywarek o nazwie PROLITE.

„Obecne niedobory materiałowe stały się widoczne już na początku ubiegłego roku. Natychmiast zaczęliśmy szukać innych rozwiązań już na wczesnym etapie. Te wyjątkowe okoliczności wymagały podjęcia pilnych działań” – wyjaśnia Manfred Kohler, wiceprezes ds. sprzedaży i produkcji w HOBART GmbH, dodając: „Dzięki PROLITE nie tylko udało nam się utrzymać naszą zdolność do długoterminowych dostaw, ale także możemy wspierać naszych klientów, szybko oferując im profesjonalną i niezawodną technologię zmywania naczyń w krótkich terminach realizacji”.

Przegląd modeli PROLITE
Nowa linia produktów PROLITE obejmuje dziewięć modeli, w tym różne wersje zmywarek podblatowych HOBART do szkła i naczyń, a także kilka modeli kapturowych. Wszystkie zmywarki z tej linii produktów są wyposażone w sprawdzony i przetestowany elektroniczny system sterowania z cyfrowym wskaźnikiem temperatury, zapewniający łatwą obsługę. Dodatkowo wszystkie zmywarki PROLITE posiadają trzy różne programy oraz funkcję samoczyszczenia.

Podobnie jak wszystkie modele z linii HOBART PROFI, również seria PROLITE charakteryzuje się niskim zużyciem wody. W zależności od modelu potrzebne są tylko 2 litry na kosz. Wszystkie zmywarki HOBART gwarantują trwałość, niezawodność, higienę, nieskazitelne rezultaty zmywania i szybką dostępność.