Nowa zmywarka z transportem koszowym PROFI CS firmy HOBART

Offenburg – Kompaktowa a pomimo tego całkiem spora: nowa maszyna PROFI CS to najmniejszy model zmywarki z transportem koszowym marki HOBART. Nowe, użyteczne funkcje maszyny gwarantują, że to bardzo użyteczny sprzęt. Dzięki trzem rozmiarom nowa maszyna zapewnia oszczędność miejsca i idealnie nadaje się do zastosowania w placówkach gastronomicznych, w których zmywarka kapturowa do naczyń to za mało. Przy maksymalnej wydajności maszyna PROFI CS może zmywać ok. 200 koszy na godzinę, a do uzyskania właściwego efektu zmywania wystarczy tylko ok. 1 l wody na kosz. Nowa zmywarka z transportem koszowym będzie dostępna od 1 lutego 2021 roku.

Nowością jest też panel sterowania, który zapewnia proste i intuicyjne sterowanie zmywarką z transportem koszowym. Za pomocą nowego sterowania ECOTRONIC można również określić prędkość transportu koszy, do wyboru są trzy warianty. Standardowo zainstalowany jest również wyświetlacz temperatury.

Ekonomiczność
Obniżenie kosztów, wzrost wydajności, ochrona środowiska: dzięki systemowi odzyskiwania energii CLIMATE nie tylko unika się strat energii w maszynie PROFI CS, ale także obniża się dodatkowo koszty eksploatacji zmywarki. Energia ciepłego powietrza wylotowego jest przy tym odzyskiwana i ponownie wykorzystywana w zmywarce. Proces odbywa się w sposób ciągły. Dzięki temu można zaoszczędzić do 7 kWh. Kolejną korzyścią oprócz obniżenia kosztów eksploatacji i minimalizacji strat energii jest brak konieczności bezpośredniego podłączenia powietrza wywiewanego do systemu centralnej wentylacji.

Aplikacja HOBART WASHSMART – Wszystkie dane z maszyny pod kontrolą
Dzięki aplikacji HOBART WASHSMART użytkownik ma możliwość uzyskiwania bezpłatnego kompleksowego podglądu aktualnego stanu swojej zmywarki. Dotyczy to na przykład powiadomień o zbliżających się terminach przeglądów w ramach interwałów konserwacyjnych. Na podstawie tych danych można uniknąć przestojów. Ponadto WASHSMART zapewnia ilustrowane instrukcje w przypadku drobnych usterek, więc można je naprawić samodzielnie.