Zmywarki firmy HOBART nagrodzone na targach EuroGastro jako „Najlepszy produkt“

(od lewej) Członkowie HOBART Team: Tomasz Krake (Sales Manager Polska), Adrian Penner (Export Area Manager Central Eastern Europe) i Francisco Correa Cortes (Technical Manager) mieli przyjemność odebrania tego wyróżnienia.

Offenburg – więcej czasu dzięki technice: To wiodące hasło firmy HOBART, specjalisty od zmywarek podblatowych, która niedawno świętowała sukces na odbywających się w Polsce targach EuroGastro, otrzymując tytuł „Best Product“. Jury, składające się z ekspertów branży gastronomicznej oraz fachowców prasowych, nagrodziło zmywarki podblatowe firmy HOBART między innymi ze względu na zastosowanie w nich nowej technologii suszenia TOP-DRY. Dzięki tej innowacyjnej technologii suszenia możliwe jest ponowne użycie talerzy, filiżanek czy szklanek bezpośrednio po procesie płukania. Suszenie ręczne czy polerowanie nie jest już wcale potrzebne. Prowadzi to do nadzwyczaj dużego odciążenia personelu i pozwala wykorzystać zaoszczędzony czas na inne czynności.

EuroGastro są najważniejszymi targami wiodącymi dla branży gastronomicznej i hotelarskiej w Polsce, które odwiedza rocznie ponad 19.000 osób. “Cieszymy się bardzo z naszego wyróżnienia. Niezależne jury pokazało, że nasze zaangażowanie, związane z przesunięciem oczekiwań naszych klientów do centrum zainteresowania naszego działu rozwoju technologicznego, jest w pełni realizowane“, mówi Markus Bau, Dyrektor d/s Techniki systemowej i exportu firmy HOBART GmbH. „W procesie rozwoju technologii naszych nowych zmywarek do naczyń i szkła kierujemy się ściśle życzeniami naszych klientów. Wynikiem takiego podejścia jest urządzenie, które - będąc ekonomicznym, pracuje szybko i niezawodnie, kształtując komfortowo pracę personelowi obsługi, uzupełnia Bau".

Nowa technologia suszenia TOP-DRY realizuje wszystkie pragnienia
Technologia TOP-DRY przekształca wilgoć w powietrzu po zakończeniu procesu zmywania za pomocą hydro termicznego akumulatora energii w gorące powietrze do suszenia, które doprowadza się następnie do komory zmywania. Dzięki temu na zmywanych przedmiotach nie osadza się już wilgoć.

Dzięki zastosowaniu trzech innych, innowacyjnych technik zmywarki do naczyń i szklanek to czyste, ekologiczne i mądre podejście do zmywania dnia codziennego. Dodatkowa funkcja VAPOSTOP² eliminuje zarówno z procesu zmywania, jak i suszenia, występującą podczas otwarcia zmywarki parę. W ten sposób goście, siedzący przy barze, unikają nieprzyjemnej - wilgotnej atmosfery, a przyjemny klimat pomieszczenia pozostaje nienaruszony. Poza tym te nowe urządzenia są szczególnie ciche i przez to idealne do zastosowania na liniach barowych. Sterowanie VISIOTRONIC-TOUCH urzeka ponadto kolorowym wyświetlaczem dotykowym i stawia na uznaną metodę obsługi jednym przyciskiem, która stanowi istotną przesłankę zakupu. Codzienność w gastronomi jest często zdeterminowana brakiem czasu i nerwowością. Z tych powodów jest ważne, żeby obsługa urządzenia była nieskomplikowana, żeby uniknąć błędów w obsłudze, a czas wdrożenia się był minimalny.

HOBART w aplikacji WASHSMART oferuje wiele możliwości, związanych z optymalizacją procesu i redukcją kosztów. WASHSMART dostarcza obszernych informacji, dzięki którym można idealnie zoptymalizować między innymi przeglądy konserwacyjne, samodzielnie usunąć niewielkie usterki, a także gromadzić i kontrolować wszystkie parametry zużycia.