Codziennie stykamy się z prostymi urządzeniami kuchennymi.
Są to naczynia, które podnosimy i odkładamy niezliczoną liczbę razy, nie zwracając na nie większej uwagi. Codzienne życie czyni z nich zwykłe rzeczy.
Jednak patrząc na nie z artystycznego punktu widzenia, możemy dostrzec ich wartość.
Pozorna błahość jest pokazana w pełnym pięknie, a światło i cienie wydobywają przed odbiorcą nowe formy.
Dostrzegać drobne rzeczy, to znaczy widzieć wartość drobiazgów – nie tylko w sztuce. Jest to ważne również w przypadku innowacyjności firmy.
Wiele z naszych największych osiągnięć wynika z różnych kreatywnych, często niewielkich, rozwiązań zaproponowanych przez naszych pracowników.
Marie Amelie Germain, urodzona w 1966 roku
1990–1994 – studia malarstwa i rzeźby w „Ecole des Arts Décoratifs de Strasbourg”
1994 – nagrody Prix Schuller i Prix Chacheux
Wiele indywidualnych wystaw we Francji i Niemczech, ostatnia w 2000 roku w Gallery Hagen w Offenburgu / Gallery Zoo w Strasburgu
Wiele wystaw wspólnych we Francji i Niemczech, ostatnia w 2000 roku w Gallery Kahn w Strasburgu