FSE TOMORROW AWARD dla szszenie TOP-DRY HOBART

Offenburg — doskonałe wyniki suszenia bez konieczności ręcznego dosuszania i polerowania: innowacyjna technologia TOP-DRY firmy HOBART przynosi użytkownikom liczne korzyści, dzięki czemu otrzymała ostatnio nagrodę „FSE TOMORROW AWARD” miesięcznika branżowego FOODSERVICE EQUIPMENT NEWS Przyznana w tym roku po raz pierwszy nagroda ma na celu wyróżnianie zaprezentowanych w ciągu ostatnich dwunastu miesięcy innowacji, które mogą przynieść realne i zgodne z zasadami zrównoważonego rozwoju usprawnienia w żywieniu zbiorowym. Tegoroczne jury składało się wyłącznie z wybranych ekspertów, ale od 2019 roku to czytelnicy magazynu FOODSERVICE EQUIPMENT NEWS będą decydować, komu należy się nagroda.

Manfred Kohler, wiceprezes ds. sprzedaży i produkcji w firmie HOBART, bardzo cieszy się z otrzymanej nagrody: „Nasze starania w zakresie badań i rozwoju koncentrują się na zapewnianiu klientom długofalowych korzyści dotyczących m.in. szybkości i efektów zmywania, obsługi procesu mycia, kosztów eksploatacji oraz zużycia energii, wody i środków myjących. Jesteśmy dumni z tego wyróżnienia, ponieważ stanowi dowód naszych innowacyjnych możliwości”.

Suszenie TOP-DRY: najlepsze rezultaty suszenia
Wyjątkowa w branży komercyjnej wydajność suszenia znacznie ułatwia personelowi proces zmywania — szczególnie w godzinach szczytu. Czynnościom podejmowanym w profesjonalnych kuchniach i przy żywieniu zbiorowym często towarzyszy pośpiech. Talerze i szklanki muszą zostać szybko dokładnie umyte, aby można było ponownie je wykorzystać. Niestety wiele komercyjnych zmywarek do naczyń wymaga ręcznego dosuszania i polerowania. Zwiększa to poziom stresu, angażuje pracowników i w końcu generuje koszty. Suszenie TOP-DRY wygląda zupełnie inaczej: po zakończeniu procesu zmywania wilgotne powietrze zostaje przetworzone za pomocą hydrotermicznego systemu magazynowania energii i wraca do komory mycia jako gorące powietrze do suszenia. Takie rozwiązanie zapobiega osiadaniu wilgoci na zmywanych artykułach. Kolejną korzyścią jest poprawa mikroklimatu w pomieszczeniu dzięki mniejszej wilgotności.