Po 26 latach Szpital Miejski w Heinsbergu zastąpił starszą zmywarkę z transportem taśmowym marki HOBART nowym urządzeniem tej marki serii FLOW Line. Pacjenci, personel medyczny i osoby odwiedzające korzystają z codziennego żywienia, które bardzo odbiega od szpitalnych standardów.
Serwis w szpitalu jest naprawdę na wysokim poziomie. Heinsberg to małe miasto położone na północ od Akwizgranu, tuż pod granicą z Holandią. Właśnie tutaj, w 1876 r. stworzono ajerkoniak, lecz miejscowi są zawsze w dobrym humorze, nawet jeśli nie sięgają po alkohol. Mając tylko 187 łóżek i zatrudniając około 600 osób personelu, Szpital Miejski w Heinsbergu jest raczej małym podmiotem leczniczym. Szpital korzysta z procesu gotowania i szybkiego schładzania potraw i produkuje około 600 posiłków dziennie; oprócz tego przygotowuje śniadania
i kolacje dla pacjentów, a także zapewnia catering dla kilku żłobków, szkół i domów seniora. Szpitalna kafeteria zapewnia osobom odwiedzającym i personelowi medycznemu samoobsługowy bufet z sałatkami, gorącymi i zimnymi potrawami oraz pysznymi ciastami i tartami stworzonymi przez szpitalnego cukiernika.
- Nasze jedzenie jest tak pyszne, że ludzie przychodzą do nas, by coś zjeść na miejscu lub kupić ciasta na wynos- mówi Frank Seibert. Zarządza on kuchnią i jest jej duszą i ciałem już od 32 lat. Lubi pracę ze swoim zespołem liczącym 16 osób i zawsze ma gadane. To głównie za jego przyczyną w kuchni i poza nią często rozlega się śmiech.
Dziesięcioro pracowników zatrudnionych na stałe i sześcioro pracujących w niepełnym wymiarze godzin dba o zapewnienie wyżywienia przez każdy dzień w roku. Od wielu lat firma zewnętrzna zarządza strefą zmywania w systemie trójzmianowym; wszystko jest dobrze dopracowane i przebiega jak po maśle. Szpital stosuje zmywarki do naczyń marki HOBART
już od 1998 r. Gruntowna czystosc - Zmywamy nie tylko talerze, lecz także patelnie, naczynia i tace z wielu różnych materiałów. - Dzięki nowemu urządzeniu z rozpoznawaniem
za pomocą kamery wszystko przebiega sprawnie i jesteśmy bardzo zadowoleni z efektów - mówi Seibert, który zawsze ma na oku zmywarkę do naczyń podczas pracy w kuchni i pilnuje,
aby była prawidłowo obsługiwana i dokładnie czyszczona. - Przy czyszczeniu zmywarki do naczyń personel musi zdawać sobie sprawę z tego, że jej wnętrze nie jest czyszczone codziennie i że naczynia mogą nie być w stu procentach higieniczne - dodaje świadomie. Precyzyjnie ustalił on procesy z pracownikami czyszczącymi urządzenie i dzięki kolorowemu oznakowaniu
wyjmowanych części wewnątrz zmywarki serii FLOW Line proces czyszczenia przebiega bardzo niezawodnie.
Nowa technologia, nowe pomieszczenia
Zmywarka FLOW Line została zainstalowana w Heinsbergu pod koniec 2024 r. Gdy dostarczono nowe urządzenie, kuchnia została przebudowana: strefa zmywania została przeniesiona w inne miejsce z nowym systemem klimatyzacji, wentylacji i oknami. Zdecydowanie poprawiło to warunki pracy personelu zajmującego się zmywaniem naczyń.
Kiedy wspomagana sztuczną inteligencją technologia mycia naczyń łączy się z inteligentnymi rozwiązaniami automatyzacyjnymi, efektem musi być zmywarka do naczyń FLOW marki HOBART. Innowacyjne funkcje, takie jak SMART VISION CONTROL i ASR² ustanawiają nowe standardy w zakresie inteligentnego zmywania. Dzięki temu możesz jeszcze bardziej zwiększyć wydajność procesu zmywania, oszczędzać zasoby każdego dnia i znacznie zmniejszyć koszty operacyjne.
„Naszą pierwszą zmywarkę z transportem taśmowym marki HOBART, model FTN, kupiliśmy w 1998 r. Byliśmy z niej bardzo zadowoleni, pracowała ona niezawodnie przez 26 lat i mieliśmy z nią stosunkowo mało problemów. W 2024 r. zdecydowaliśmy się na zakup nowej zmywarki serii FLOW Line marki HOBART. Jest ona jeszcze bardziej wydajna, zużywa mniej energii i zapewnia dużą elastyczność, zajmując przy tym mało miejsca. Zmywamy nie tylko talerze, lecz także patelnie, naczynia i wiele różnych materiałów. Dzięki rozpoznawaniu za pomocą kamery wszystko przebiega płynnie i jesteśmy bardzo zadowoleni z wyników”.
Frank Seibert
„Dzieki nowej zmywarce do naczyn marki HOBART z technologia wspomagana sztuczna inteligencja mozemy zredukowac koszty operacyjne.”
René Tellers
Každá profesionální kuchyně se snaží zajistit dokonalý FLOW v umývárně nádobí. Naše technologie to pomáhá umožnit každý den pro vás a váš kuchyňský tým. Dokonalý FLOW znamená především hladký průběh všech procesů, aby se mohl každý, kdo v kuchyni pracuje, koncentrovat na své úkoly bez přerušování. Když se ve velkých kuchyních sloučí technologie mytí nádobí podporovaná AI s chytrým automatizovaným řešením, je to dokonalý FLOW předem naprogramován - věrní svému motu "Pracovat chytře, né tvrdě!"
Pásová myčka nádobí řady FLOW Line má modulární strukturu a může být přizpůsobena vašim požadavkům. Předmytí, hlavní mytí, sušení a přechodné zóny jsou pro každého zákazníka naplánovány individuálně - podle objemu umývaného nádobí. Tímto způsobem zajišťujeme, aby byl výkon, efektivita a snadné používání optimálně přizpůsobeny vašim požadavkům a vaší organizaci.