Zmywarka z transportem koszowym firmy HOBART laureatem złotej nagrody Catering Star

HOBART, lider rynku światowego w dziedzinie przemysłowej techniki zmywania, laureatem złotej nagrody „Catering Star”. Przedstawiciele branży cateringowej przyznali to prestiżowe wyróżnienie za najnowszą generację zmywarek z transportem koszowym z serii CP/CN. Instalacja zmywania z modelami PREMAX i PROFI dostępnymi od jesieni 2017 roku cechuje się większą wydajnością i ekonomicznością, łatwiejszą obsługą i optymalnymi wynikami suszenia. Przekłada się to na mniejszą liczbę pracowników, mniejsze koszty eksploatacji i długi okres eksploatacji.

Co roku redakcja czołowego magazynu branżowego „Catering Inside” prosi swoich czytelników o ocenę ostatnio wprowadzonych do sprzedaży produktów w dziedzinie żywności i technologii. W 2018 roku złote, srebrne i brązowe nagrody przyznano w 27 kategoriach produktowych. Swoje oceny wystawiło ponad 300 czytelników — głównie szefów cateringu z restauracji, stołówek, szpitali itd., którzy są najbardziej zorientowani w temacie.

Przegląd nowych funkcji
System czujników RACK-FLOW ułatwia obsługę i przyspiesza proces czyszczenia. Inteligentna technologia sterowania umożliwia załadowanie urządzenia na całej długości i używanie go bez długich przerw. Dzięki temu można dwukrotnie zwiększyć liczbę przetwarzanych koszy przy jednoosobowej obsłudze.

Sterowanie INFOTRONIC ułatwia ewidencjonowanie zadań i zapewnia transparentność. Ewidencjonowane są takie dane, jak tryb pracy, stan roboczy, temperatura, zużycie wody i energii, a także historia konserwacji zgodnie z normami DIN. Suszenie DYNAMIC-DRY, które zapewnia pierwszorzędne efekty nawet w trudnych warunkach, poprawia wydajność o 50%.